/  Gezinti Bağlantılarını Atla
ANASAYFA /
HABER
Körfez´de Özel Günde Özel Açılış



Körfez’de Özel Günde Özel Açılış
Körfez Belediyesi tarafından özel gereksinimli çocuklar için hayata geçirilen ‘Özel Eğitim Uygulama Okulu’ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açıldı. Açılışta konuşan Başkan Söğüt, “Fiziki engelin değil, kalplerdeki engelin sorun olduğunu anlatmalı, her zaman da bunu hatırlatmalıyız” dedi.

Körfez Belediyesi tarafından Yeniyalı Mahallesi’nde hayata geçirilen ve 2 kişilik sınıflarda özel öğrencilerin eğitim göreceği Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun açılışı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen törenle açıldı. Açılışa; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, KTO Başkanı Recep Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

SORUN, KALPLERDEKİ ENGEL
Program açılışında ilk olarak Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, konuşma gerçekleştirdi. Kurt, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz binanın yapımında büyük emeği olan Körfez Belediye Başkanımız Şener Söğüt’e teşekkür ediyorum. Bugün aynı zamanda Engelliler Günü. Fiziki engelin değil, kalplerdeki engelin sorun olduğunu anlatmalı, her zaman da bunu hatırlatmalıyız” dedi.

ONLARIN GÖZÜYLE BAKABİLMEK ÖNEMLİ
Sergülen Kurt’un ardından Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt kürsüye geldi. Bugün mutlu ve sevinçliyiz” diyen Başkan Şener Söğüt, “Bu özel ve anlamlı günde şehrimizin, ilçemizin ihtiyacı olan özel eğitim merkezini de açıyoruz. Öncelikle bugünün bir kutlama günü olmadığını ifade etmek istiyorum. Neticede hepimiz birer engelli adayıyız. Bugün önemli olan hayata özel gereksinimli çocuklarımız olan çocuklarımızın penceresinden bakabilmek” dedi.

BİNAYI UYGUN HALE GETİRDİK
Yerel yönetimler olarak ilçenin gereksinimlerini ve eksiklerini tek tek tamamladıklarını belirten Başkan Şener Söğüt, “Daha yapacak çok işimiz, atacak çok adımımız var. Bugün de ilçemizin ihtiyacı olan Özel Eğitim Uygulama Okulunu açıyoruz. Mevcut binayı yeniden düzenleyerek çocuklarımıza uygun hale getirdik.

DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
Engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine ulaşımında da önemli destekler veriyoruz. İlçemiz genelindeki parklarımızı da engelsiz parklara dönüştürüyoruz. Bu noktada iki yeni parkımızı açtık ve sayılarını da her geçen gün arttırıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ilçemiz genelindeki ulaşımdan tutun eğitime kadar her türlü desteği veriyoruz, vermeyi de sürdüreceğiz” dedi.

DEVLETİMİZ HER ZAMAN YANLARINDA
Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de konuşmasında, ilçe genelinde 203 özel öğrencinin eğitim aldığını belirterek, “24 okulumuz, 44 şubede sınıfta kaynaştırma eğitimi veriyoruz. Toplam 203 öğrencimiz özel eğitim alıyor. 89 öğretmenimiz bu noktada önemli görevler düşüyor. 186 öğrencimiz taşımalı sistem yoluyla servislerle okullara götürülüyor. Devlet olarak her zaman engelli bireylerimizin yanındayız” dedi.

GÖSTERİLERİYLE BÜYÜLEDİLER
Körfez Belediyesi’ne de yapılan hizmetten dolayı teşekkür eden Gürsoy Osman Bilgin’in konuşması sonrasında Gölcük Down Sendromlular Derneği, Derince Zehra Emine Öçgüder Okulu öğrencileri, Nuh Çimento Ortaokulu ve Hereke Sümer İlkokulu Öğrencileri ile Körfez Çelik Sanayi Ortaokulu öğrencileri gösterilerini sundular. Program, açılış kurdelesinin kesilmesi ve protokolün okulun içerisini gezmesi ile birlikte sona erdi.

Bizi Sosyal Medyada Takip Edebilir
Mobil Uygulamalarımızı İndirebilirsiniz