/  Gezinti Bağlantılarını Atla
ANASAYFA /
HABER
Şehit Nazım Ateş Parkı´nda Çalışmalar Sürüyor



 

Şehit Nazım Ateş Parkı’nda Çalışmalar Sürüyor
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Yarımca Sahili’nde yapımı devan eden Şehit Nazım Ateş Parkı’nda yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

“KÖRFEZ’İN YENİ GÖZDESİ ANITPARK”
Yarımca Sahili’nde Anıtpark olarakta bilinen 20 bin metrekarelik alanda şehrin dokusuna ve ihtiyaçlarına uygun şekilde inşa edilen Şehit Nazım Ateş Parkı’nda; piknik, yürüyüş, skatepark ve çocuk oyun grupları gibi birçok sosyal donatı alanları yer alacak. Şehit Nazım Ateş Parkı’nda Atatürk ve Şehit Anıtı ile Meydanı, Büstler Meydanı, Anıt’a Saygı Yolu, Kafeterya, Sahil Yürüyüş Yolu, Bisiklet Yolu, Çocuk Oyun Alanı ve Otopark bulunacak. Bunların yanı sıra Cumhuriyetimizin tüm değerlerini içerisinde barındıracak Anıtpark projesinde, kahramanlık destanlarımızdan büyük devlet şahsiyetlerine kadar çok önemli detaylar yer alacak.

ÇALIŞMALAR HIZLANDI
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtının da yer alacağı park, Körfez ilçesinin yeni gözdesi olacak. Park çalışmalarında 180 m2’lik restoran binasının temel inşaatı yapıldı. Mutfak, mescit ve tuvalet karkas imalatı tamamlandı, çatı kaplaması yapılarak, duvarları örüldü. Dış cephe sıva imalatına ise başlandı. Peyzaj düzenlemesi kapsamında sahil yolu boyunca 270 mt’lik hatıl kiriş imalatı yapıldı ve iç dolgusu tamamlandı. Anıta saygı yolu kapsamında ana aksın grobetonu döküldü, bazalt döşeme imalatına başlandı. Anıt önü meydan düzenlemesi için grobetonu atıldı. Bisiklet yolu ve ara yolların alt hazırlığı yapıldı, stabilize serilip sıkıştırıldı.

BAŞKAN SÖĞÜT İNCELEDİ
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’te, tamamlanan ve yapım çalışmaları devam eden Park’ta çeşitli incelemelerde bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından çalışmaların süreciyle ilgili de bilgiler aldı.

Bizi Sosyal Medyada Takip Edebilir
Mobil Uygulamalarımızı İndirebilirsiniz