/  Gezinti Bağlantılarını Atla
ANASAYFA /
HABER
Körfez´de Çıtlak ile ´Hz. Mevlana´ Gecesi



Körfez’de Çıtlak ile ‘Hz. Mevlana’ Gecesi

Körfez Belediyesi Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı-Yazar Mehmet Fatih Çıtlak’ı ağırladı. “Hz. Mevlana ve İrfan Geleneğimiz” konulu söyleşiye ilgi de oldukça fazlaydı.

Körfez Belediyesi Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı-Yazar Mehmet Fatih Çıtlak’ı ağırladı. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya ilgi de fazla oldu. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başkan Yardımcıları İbrahim Çırpan ve Osman Yurt, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin Okutan, MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İLAHİ AŞKI ANLATTI
Körfez halkının yoğun ilgisiyle karşılanan Mehmet Fatih Çıtlak, konuşmalarına insan varlığının önemine değindi. Çıtlak, “İnsan en yüce varlıktır. Biz insanlar Yüce Allah tarafından en yüce varlık olarak yaratıldık. Yaradılışımız gereği bizler insan olmanın inceliklerini taşıyoruz. Dünya’ ya ve insanlığa bu bilinçle yaklaşmamız gerekir” dedi. Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatının 750.yılı sebebiyle düzenlenen söyleşi de, Mevlana’nın yaşayışı ve ilahi aşkı konu alındı.

EN İYİ ÖĞRETİCİ
Çıtlak, “İnsanın geçmişinden geleceğine düşünmesi, ben nerden geliyorum nereye gidiyorum diye düşünmesi ve ona göre yaşaması, insanın İslami terimidir. İnsanın bu dert ile yaşaması, dertlenmesi ise İslami aşktır. Mevlana bize bunu en iyi öğretendir. İslam aşkını bize aşılayan, Allah yolundan ayrılmamamızı gösteren iyi bir öğreticidir’’ dedi.

PLAKET TAKDİM ETTİ
Konuşma sonrasında Çıtlak’a Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan tarafından plaket takdim edildi. Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan, “Vuslatının 750.yılında Hz. Mevlana’yı tanıma, hayata bakışını biraz olsun anlatabilmek için bizi kırmayarak buraya kadar geldiğiniz. Ben şahsım ve Körfez halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi Sosyal Medyada Takip Edebilir
Mobil Uygulamalarımızı İndirebilirsiniz