“Sıfır Atık’ta Körfez En Güzel Örnek”
Körfez Belediyesi Atık Getirme Merkezini ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, “Körfez Belediyesi’nin ‘sıfır atık’ adımları çok güzel bir örnek” dedi.
Sıfır Atık ile ilgili önemli çalışmalara imza atan Körfez Belediyesi, 10 yıldır aktif olarak Körfez’e hizmet veren Atık Getirme Merkezi’nde önemli misafirlerini ağırladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere, Kocaeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 12 İlçenin sıfır atık müdürleri, Körfez Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.
ATIK SERGİSİ YAPILDI
Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Körfez Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ ne gelen yetkililer, atıklarla oluşturulan sergiyi gezdi. Elektronik atıklar, atık piller, kızartılmış bitkisel yağlar, atık motor yağları, atık aküler, hurda araç lastikleri, floresan lambalar, park-bahçe atıkları, evlerde ortaya çıkan boya, tiner, ilaç vb. tehlikeli atıklar, beyaz eşyalar, hacimli atıklar (oturma grupları, çekyat-koltuk vb.),İnşaat ve tadilat atıkları gibi atıkların toplandığı atık merkezinde yürütülen çalışmalar, bakanlık yetkililerinden tam not aldı.
ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR
Sıfır atık çalışmaları kapsamında örnek gösterilen Körfez Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına, evsel ve çevresel atıkları topluyor. Ömrünü tamamlamış her türlü atığın kabul edildiğini söyleyen belediye yetkilileri; ‘’Toplanan ve merkezimize getirilen atıklar, geri dönüşüm için gerekli yerlere ulaştırılıyor. Böylelikle organik atıklar dışındaki evsel atıklar doğaya atılmadan geri dönüşüme ve ülke ekonomisine kazandırılıyor. Bizler, daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre, dünya için canla başla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerinde bulundular.
KOMPOST ÜRETİM TESİSİ ZİYARET EDİLDİ
Atık Merkezi’ ne yapılan ziyaretin ardından Türkiye’ ye örnek olan Kompost Üretim Tesisi’nde de Bakanlık yetkilileri tarafından çeşitli incelemelerde bulunuldu. Doğadan alınan bitkilerin, tekrar doğaya kazandırıldığı tesisi inceleyen yetkililer, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün teknik ekiplerinden bilgi aldılar.